Ο Αχιλλέας, γιος του Πηλέα Βασιλιά των Μυρμιδόνων και της Νηρηίδας Θέτιδας, ήταν ο κεντρικός αλλά και γενναιότερος ήρωας της Ιλιάδας του Ομήρου.
Μετά τη γέννησή του, η Θέτις προσπάθησε να κάνει τον Αχιλλέα αθάνατο, βουτώντας τον στα νερά της Στύγας, κρατώντας τον από τη φτέρνα. Έτσι, τον έκανε άτρωτο και αθάνατο εκτός από ένα σημείο του, την επονομαζόμενη «Αχίλλειο πτέρνα».
Η Θέτις, γνωρίζοντας το τρωτό του σημείο, προσπάθησε να τον εμποδίσει να πάρει μέρος στον Τρωικό πόλεμο, φοβούμενη ότι θα είναι και το τέλος του ήρωα.
Ο Αχιλλέας όμως, πείσθηκε από τον Οδυσσέα, τον φίλο του Πάτροκλο και το δάσκαλό του Φοίνικα οι οποίοι γνώριζαν ότι χωρίς τη συμμετοχή του δεν θα νικούσαν τον πόλεμο, και έτσι ξεκίνησε για την Τροία, ως αρχηγός 50 καραβιών με Μυρμιδόνες.
Η παρουσία του Αχιλλέα στο πεδίο της μάχης ήταν καταλυτική, προκάλεσε αναρίθμητες απώλειες στο αντίπαλο στρατόπεδο και έγινε ο φόβος και ο τρόμος των Τρωών.
Ο θάνατός του όμως, όπως φοβόταν η μητέρα του, δεν άργησε να έρθει, όταν το βέλος του Πάρη βρήκε τον ήρωα στο μόνο τρωτό του σημείο, την πτέρνα του.

Το άγαλμα του Αχιλλέα που κρατάτε στα χέρια σας είναι φτιαγμένο στην Ελλάδα από αλάβαστρο, ένα είδος ημιδιάφανου πολύτιμου μαρμάρου. Τα χρωματιστά μας είναι βαμμένα στο χέρι, ενώ όλα τα προϊόντα μας διακρίνονται από ασύγκριτη ποιότητα και προσοχή στη λεπτομέρεια.