Ο Ηρακλής ήταν αρχαίος μυθικός ήρωας, ένας ημίθεος ο μεγαλύτερος των Ελλήνων ηρώων. Γεννήθηκε στη Θήβα και ήταν γιος του Δία και της Αλκμήνης, απόγονος του Περσέα.
Ο γυναικάς θεός Δίας, πήρε τη μορφή του Αμφιτρύωνα και κοιμήθηκε με την Αλκμήνη. Ο ημίθεος γιος τους, έδειξε τις υπεράνθρωπες ικανότητές του από πολύ νωρίς. Όταν γεννήθηκε, η Ήρα, η γυναίκα του Δία, η οποία τον ζήλευε για τις απιστίες του, έστειλε στην κούνια του δύο φίδια, αλλά το βρέφος τα στραγγάλισε.
Εκτός από τις θεϊκές του ικανότητες, ο Ηρακλής είχε σαν σύμμαχο και μια εξαιρετική εκπαίδευση, καθώς είχε τους καλύτερους διδασκάλους στην οπλασκία, την πάλη, το τόξο, τις επιστήμες και τη μουσική. Επιπρόσθετα, ο θετός του πατέρας, ο Αμφιτρύωνας, ο οποίος ανέλαβε να τον μεγαλώσει, τον δίδαξε την τέχνη του ηνιόχου.
Ως έφηβος προκάλεσε τον πόλεμο μεταξύ της Θήβας με το βασίλειο του Ορχομενού. Ως ανταμοιβή για τη νίκη του εναντίον του Ορχομενού, πήρε για γυναίκα του τη Μεγάρα, κόρη του βασιλιά της Θήβας, με την οποία απέκτησε τρία παιδιά. Η Ήρα όμως, που τον καταδίωκε συνεχώς, τον τρέλανε, με αποτέλεσμα να σκοτώσει τη γυναίκα του και τα παιδιά του. Όταν συνειδητοποίησε τι έκανε, αποφάσισε να πάει στο Μαντείο των Δελφών για να πάρει χρησμό, ώστε να μάθει με ποιον τρόπο θα μπορούσε να εξαγνισθεί. Σύμφωνα με τον χρησμό, έπρεπε να υπηρετήσει για δώδεκα χρόνια τον Ευρυσθέα, βασιλιά των Μυκηνών, και να πραγματοποιήσει τους άθλους που θα του πρόσταζε εκείνος.
Οι 12 άθλοι του Ηρακλή:
1)σκότωσε το λιοντάρι της Νεμέας,
2)σκότωσε τη Λερναία Ύδρα,
3)έπιασε το γοργό ελάφι της Κερύνειας,
4)σκότωσε τον Ερυμάνθιο Κάπρο,
5)καθάρισε τους στάβλους του Αυγεία,
6)σκότωσε τις Στυμφαλίδες Όρνιθες,
7)έπιασε τον άγριο ταύρο της Κρήτης,
8)έκλεψε τα άγρια άλογα του Διομήδη,
9)πήρε τη ζώνη της Ιππολύτης,
10)έφερε τα βόδια του Γηρυόνη στον Ευρυσθέα,
11)άρπαξε τα μήλα των Εσπερίδων
12)έφερε τον Κέρβερο από τον Άδη.

Τον Ηρακλή οι αρχαίοι Έλληνες τον παρίσταναν συνήθως ντυμένο με τη λεοντή, να κρατά ένα ρόπαλο στο χέρι, με παράστημα γίγαντα και σώμα δυνατό, νεανικό και εύρωστο.
Το άγαλμα του Ηρακλή που κρατάτε στα χέρια σας είναι φτιαγμένο στην Ελλάδα από αλάβαστρο, ένα είδος ημιδιάφανου πολύτιμου μαρμάρου. Τα χρωματιστά μας είναι βαμμένα στο χέρι, ενώ όλα τα προϊόντα μας διακρίνονται από ασύγκριτη ποιότητα και προσοχή στη λεπτομέρεια.