Ο Πλάτων (427 π.Χ. – 347 π.Χ.) ήταν αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος από την Αθήνα, ο πιο γνωστός μαθητής του Σωκράτη και δάσκαλος του Αριστοτέλη. Το έργο του με τη μορφή φιλοσοφικών διαλόγων έχει διασωθεί ολόκληρο. Άσκησε τεράστια επιρροή στην αρχαία ελληνική φιλοσοφία και γενικότερα στη δυτική φιλοσοφική παράδοση μέχρι και σήμερα. Κύριος οικοδόμος της φιλοσοφίας, και εμπνευστής των σπουδαιότερων κοινωνικοπολιτικών οραματισμών.
Κυριότερα έργα του είναι η «Απολογία του Σωκράτους», το «Συμπόσιο», ο «Πρωταγόρας» και η «Πολιτεία».
Ένα από τα σημαντικότερα επιτεύγματά του ήταν η ίδρυση της Ακαδημίας του.
Η Ακαδημία ιδρύθηκε στην Αθήνα γύρω στο 387 π.Χ. από τον Πλάτωνα μετά το πρώτο ταξίδι του στη Σικελία. Βρισκόταν σε ένα άλσος του προαστίου των Αθηνών και ο χώρος θεωρούνταν ιερός γιατί ο Θησέας είχε κρύψει εκεί την Ελένη.
Στην Ακαδημία υπήρχαν διάφοροι επιστημονικοί τομείς με αντικείμενα μελέτης τη φιλοσοφία, τα μαθηματικά, τις φυσικές και τις πολιτικές επιστήμες. Στην είσοδο της Ακαδημίας αναγραφόταν η φράση «Αγεωμέτρητος μηδείς εισίτω», δηλαδή να μην εισέρχεται κανένας που δεν γνωρίζει Γεωμετρία. Ο Πλάτων θεωρούσε ότι η γεωμετρία και τα μαθηματικά ήταν ο μόνος και ασφαλής δρόμος για να προσεγγίσει κανείς τον Κόσμο των Ιδεών και τον Θεό.
Η πλατωνική φιλοσοφία έχει κυρίαρχη παρουσία σε ολόκληρο το Μεσαίωνα, στην Αναγέννηση αλλά και στους Νεότερους χρόνους, ενώ ο Πλάτωνας θεωρήθηκε ως ο πρώτος από τους τρεις θεμελιωτές του φιλοσοφείν.
Πέθανε ήσυχα σε ηλικία 80 ετών.
Το άγαλμα του Πλάτωνα που κρατάτε στα χέρια σας είναι φτιαγμένο στην Ελλάδα από αλάβαστρο, ένα είδος ημιδιάφανου πολύτιμου μαρμάρου. Τα χρωματιστά μας είναι βαμμένα στο χέρι, ενώ όλα τα προϊόντα μας διακρίνονται από ασύγκριτη ποιότητα και προσοχή στη λεπτομέρεια.