Η Αφροδίτη ήταν η θεά της ομορφιάς και του έρωτα. Ήταν η ομορφότερη γυναίκα θεών και ανθρώπων. Γεννήθηκε από τον αφρό της θάλασσας, όταν ο Κρόνος έκοψε τα γεννητικά όργανα του πατέρα του, του Ουρανού, και τα πέταξε στην θάλασσα. Όταν εμφανίστηκε στον Όλυμπο, όλοι οι θεοί την θαύμασαν και την ήθελαν για γυναίκα τους. Εξαιτίας της ομορφιάς της, οι άλλοι θεοί φοβήθηκαν ότι ο ανταγωνισμός μεταξύ τους για να κερδίσουν την εύνοιά της θα οδηγούσε σε πόλεμο. Συνεπώς ο Δίας κανόνισε το γάμο της με τον Ήφαιστο, ο οποίος, εξαιτίας της ασχήμιας του, δεν αποτελούσε απειλή.
Όμως η θεά Αφροδίτη δεν ήταν και η πιο πιστή σύζυγος. Απατούσε τον άντρα της συχνά (χωρίς εκείνος να το καταλάβει), και η πιο διάσημη σχέση της ήταν αυτή με τον θεό Άρη. Ώσπου μια μέρα ο Ήφαιστος τους παγίδευσε, και όλοι οι θεοί είδαν το πάθημά τους και τους χλεύαζαν. Η θεά Αφροδίτη τότε ντροπιασμένη, έφυγε τρέχοντας για την Πάφο.
Στον Τρωικό Πόλεμο, τον οποίο σε μεγάλο βαθμό πυροδότησε βοηθώντας τον Πάρη να απαγάγει την Ωραία Ελένη, η θεά τάχθηκε με το μέρος των Τρώων.
Κάποια από τα σύμβολά της ήταν ο κύκνος και το τριαντάφυλλο.

Αφροδίτη του Botticelli

Το γλυπτό είναι εμπνευσμένο από τον πίνακα «Η γέννηση της Αφροδίτης» του Sandro Boticcelli, Ιταλού Αναγεννησιακού ζωγράφου από τη Φλωρεντία. Φιλοτεχνήθηκε περίπου το 1485–1486, ενώ σήμερα βρίσκεται στη συλλογή του μουσείου Ουφίτσι στη Φλωρεντία. Στον πίνακα λοιπόν, η θεά Αφροδίτη αναδύεται από το νερό μέσα σε ένα όστρακο που φυσούν ο Ζέφυρος και η Αύρα προς την ακτή όπου την υποδέχεται μια από τις Ώρες, θεότητες των εποχών, που της προσφέρει έναν μανδύα.

1024px-sandro_botticelli_-_la_nascita_di_venere_-_google_art_project_-_edited

Το άγαλμα της θεάς Αφροδίτης που κρατάτε στα χέρια σας είναι φτιαγμένο στην Ελλάδα από αλάβαστρο, ένα είδος ημιδιάφανου πολύτιμου μαρμάρου. Τα χρωματιστά μας είναι βαμμένα στο χέρι, ενώ όλα τα προϊόντα μας διακρίνονται από ασύγκριτη ποιότητα και προσοχή στη λεπτομέρεια.

10-198