Ο Ασκληπιός ήταν ο θεός της Ιατρικής που λατρευόταν σε όλο τον ελλαδικό χώρο κατά την αρχαιότητα.
Παρόλο που δεν θεωρείται σημαντικός θεός της ελληνικής μυθολογίας, είναι κεντρική φυσιογνωμία του συνόλου των ηρώων-θεραπευτών. Ο Ασκληπιός είναι η ιδεατή αντίληψη της ιαματικής δύναμης της φύσης, όπως και σήμερα γίνεται αντιληπτή από τους ανθρώπους.
Σύμφωνα με το μύθο, ήταν παιδί του θεού Απόλλωνα και μιας απ’ τις πολλές του ερωμένες, της οποίας το όνομα δεν είναι γνωστό. Ο Απόλλων, ως ζηλότυπος θεός που ήταν, δυσαρεστήθηκε ιδιαίτερα όταν ένας κόρακας του αποκάλυψε ότι η ερωμένη του επρόκειτο να παντρευτεί ένα θνητό. Έτσι, την τιμώρησε καίγοντάς την, διέσωσε όμως το έμβρυο που έφερε στη μήτρα της, από τις φλόγες. Την ανατροφή του Ασκληπιού καθώς και την εκπαίδευσή του ανέλαβε ο σοφός κένταυρος Χείρων, μια άλλη ενδιαφέρουσα θεραπευτική μορφή της ελληνικής μυθολογίας.
Συνεπώς, αν και ο Απόλλωνας υπήρξε θεός της θεραπείας, ήταν ο Χείρων που δίδαξε τη θεραπευτική τέχνη στον Ασκληπιό. Στην ανατροφή ανακατεύεται και άλλο ένα αρχέτυπο της σοφίας – ολύμπιο αυτή τη φορά – η θεά Αθηνά, η οποία προσφέρει στον Ασκληπιό το πολύτιμο αίμα της Μέδουσας.
Το αίμα της Μέδουσας, διαιρείτο σε δύο μέρη, με βάση τη φλέβα από την οποία είχε αναπηδήσει. Το αίμα από τη δεξιά φλέβα θα μπορούσε να θεραπεύσει την ανθρωπότητα, ακόμη και από το θάνατο, ενώ το αίμα από την αριστερή φλέβα μπορούσε να θανατώσει.
O Ασκληπιός ανατράφηκε για να γίνει ικανός θεραπευτής, αλλά όταν έφερε πίσω στη ζωή τον Καπανέα και τον Λυκούργο που σκοτώθηκαν στη διάρκεια του πολέμου των Επτά επί των Θηβών, και τον Ιππόλυτο, το γιο του Θησέα, ανήσυχος ο Δίας για την εξουσία του πάνω στη ζωή και το θάνατο, σκότωσε τον Ασκληπιό με έναν κεραυνό.
Το άγαλμα που κρατάτε στα χέρια σας είναι φτιαγμένο στην Ελλάδα από αλάβαστρο, ένα είδος ημιδιάφανου πολύτιμου μαρμάρου. Τα χρωματιστά μας είναι βαμμένα στο χέρι, ενώ όλα τα προϊόντα μας διακρίνονται από ασύγκριτη ποιότητα και προσοχή στη λεπτομέρεια.